سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ و او را از ایمان پرسیدند ، فرمود : ] ایمان بر چهار پایه استوار است ، بر شکیبایى ، و یقین و داد و جهاد . و شکیبایى را چهار شاخه است : آرزومند بودن ، و ترسیدن ، و پارسایى و چشم امید داشتن . پس آن که مشتاق بهشت بود ، شهوتها را از دل زدود ، و آن که از دوزخ ترسید ، از آنچه حرام است دورى گزید ، و آن که ناخواهان دنیا بود ، مصیبتها بر وى آسان نمود ، و آن که مرگ را چشم داشت ، در کارهاى نیک پاى پیش گذاشت . و یقین بر چهار شعبه است : بر بینایى زیرکانه ، و دریافت عالمانه و پند گرفتن از گذشت زمان و رفتن به روش پیشینیان . پس آن که زیرکانه دید حکمت بر وى آشکار گردید ، و آن را که حکمت آشکار گردید عبرت آموخت ، و آن که عبرت آموخت چنان است که با پیشینیان زندگى را در نوردید . و عدل بر چهار شعبه است : بر فهمى ژرف نگرنده ، و دانشى پى به حقیقت برنده ، و نیکو داورى فرمودن ، و در بردبارى استوار بودن . پس آن که فهمید به ژرفاى دانش رسید و آنکه به ژرفاى دانش رسید از آبشخور شریعت سیراب گردید ، و آن که بردبار بود ، تقصیر نکرد و میان مردم با نیکنامى زندگى نمود . و جهاد بر چهار شعبه است : به کار نیک وادار نمودن ، و از کار زشت منع فرمودن . و پایدارى در پیکار با دشمنان ، و دشمنى با فاسقان . پس آن که به کار نیک واداشت ، پشت مؤمنان را استوار داشت ، و آن که از کار زشت منع فرمود بینى منافقان را به خاک سود ، و آن که در پیکار با دشمنان پایدار بود ، حقى را که بر گردن دارد ادا نمود ، و آن که با فاسقان دشمن بود و براى خدا به خشم آید ، خدا به خاطر او خشم آورد و روز رستاخیز وى را خشنود نماید . و کفر بر چهار ستون پایدار است : پى وهم رفتن و خصومت کردن و از راه حق به دیگر سو گردیدن و دشمنى ورزیدن . پس آن که پى وهم گرفت به حق بازنگشت ، و آن که از نادانى فراوان ، خصومت ورزید ، از دیدن حق کور گشت ، و آن که از راه حق به دیگر سو شد ، نیکویى را زشت و زشتى را نیکویى دید و مست گمراهى گردید ، و آن که دشمنى ورزید راهها برایش دشوار شد و کارش سخت و برون شو کار ناپایدار . و شک بر چهار شعبه است : در گفتار جدال نمودن و ترسیدن و دو دل بودن ، و تسلیم حادثه‏هاى روزگار گردیدن . پس آن که جدال را عادت خود کرد ، خویش را از تاریکى شبهت برون نیاورد ، و آن که از هر چیز که پیش رویش آمد ترسید ، پیوسته واپس خزید ، و آن که دو دل بود پى شیطان او را بسود ، و آن که به تباهى دنیا و آخرت گردن نهاد هر دو جهانش را به باد داد . [ و پس از این سخن گفتارى بود که از بیم درازى و برون شدن از روش کارى که در این کتاب مقصود است نیاوردیم . ] [نهج البلاغه]
 
پنج شنبه 93 اردیبهشت 11 , ساعت 10:55 عصر

پانزده درس زندگی از آلبرت اینشتین

تصور خیلی‌های از اینشتین یک فیزیکدان آشفته‌حال نابغه است. اما اگر این سخنان قصار از این برنده سال 1921 جایزه نوبل بخوانید، نظرتان عوض می‌شود، سخنانی که درس‌هایی برای زندگی هستند:

1- در زندگی خود را وقف هدفی کنید
«تنها کسی که خود را وقف هدفی کرده باشد، توانایی صرف کردن همه نیرو و روح خود را برای رسیدن به مقام استادی حقیقی خواهد داشت. لازمه رسیدن به استادی، صرف کردن همه وجود یک شخص است.»

2- از اشتباه کردن نترسید
«کسی که اشتباهی نکند، هیچگاه چیزی نو یاد نمی‌گیرد.»

3- پشتکار بسیار با ارزش است
«(موفقیت، بسیاری اوقات) نشانه هوشمندی شخص نیست، بلکه نشاندهنده این است که او توانسته بیشتر در مقابله با مشکلات تاب بیاورد.»

4- آدم‌های بزرگ با مخالفت‌های زیاد مواجه می‌شوند
«روح‌های بزرگ همیشه مخالفان سرسختی از میان افرادی با ذهن‌های متوسط دارند.»

 

مجله آنلاین ایران‌سان | www.IranSun.net


5- از آموختن دست برندارید
«رشد عقلایی با تولد شروع می‌شود و تنها با مرگ خاتمه می‌یابد.»

6- شیوه تفکر خود را عوض کنید
«هیچ مشکلی قابل حل نخواهد بود، اگر تنها به آن از همان زاویه‌ای نگریسته شود که شخص ایجادکننده‌اش، نگریسته.»

7- به جهان خدمت کنید
«خوش‌اقبالی شماست اگر به جای اینکه حکومت کنید، بتوانید خدمت کنید. ارزش انسان را باید با چیزهایی که اهدا می‌کند سنجید و نه چیزهایی که توانایی به چنگ آوردنشان را دارد.»

8- کنجکاوی‌های خود را دنبال کنید
«من استعداد خاصی ندارم. فقط به صورت شورانگیزی کنجکاوم.»

9- شخصیت شما بیش از هوش شما اهمیت دارد
«بیشتر مردم تصور می‌کنند که هوش عامل ایجاد یک دانشمند بزرگ است. اما آنها اشتباه می‌کنند، شخصیت عامل تعیین‌کننده است.»

10- بر روی حال تمرکز کنید
«هرگز به آینده فکر نمی‌کنم، چرا که آینده خودش به زودی خواهد آمد.»

11 – تخیل مهم‌تر از دانش است
«همه چیز در تخیل خلاصه شده است. تخیل پیش‌نمایشی از جاذبه‌هایی در حال ورود زندگی است. تخیل مهم‌تر از دانش است.»

مجله آنلاین ایران‌سان | www.IranSun.net

12- ارزش‌آفرینی کنید
«بکوشید! نه برای اینکه موفق شوید، بلکه برای اینکه ارزش‌آفرینی کنید.»

13- تکراری نباشید
«دیوانگی است که چیزها را بارها تکرار کنید و آن وقت توقع نتایج متفاوت داشته باشید.»

14- دانش از تجربه حاصل می‌شود
«اطلاعات مترادف با دانش نیست. تنها منبع دانش، تجربه است.»

15- قواعد را بیاموزید و بهتر شوید
«باید قوانین بازی را بیاموزید. آن وقت است که می‌توانید بهتر از هر شخص دیگری بازی کنید.»



لیست کل یادداشت های این وبلاگ